Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut helpt u als u een blessure hebt of overtraind bent.

U wilt immers zo snel mogelijk weer aan de slag. Desnoods met een alternatief trainingsschema, maar u wilt blijven sporten als dat kan en uw conditie behouden. Sportfysiotherapie kan u daar de juiste behandeling voor bieden.


Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut met alle kennis over de bewegingsleer, maar heeft zich daarnaast gespecialiseerd in sportfysiotherapie. Hierdoor begrijpt hij wat er tijdens sporten gebeurt en kan u daarom vertellen hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat hij met u maakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent.


Klachten

De meest voorkomende klachten die we in onze praktijk zien en waar sportfysiotherapie bij kan helpen zijn:

  • Sportblessures
  • Hielspoor/fasciitis plantaris
  • Achillespeesontsteking/Achillodyne
  • Scheenbeenvliesontsteking/Shin-splints
  • Hamstring blessures
  • Kniebanden/enkelbanden blessures
  • Meniscus problemen
  • Zweepslag

Verwijzing

De meeste cliënten met sportblessures komen via directe toegankelijkheid, oftewel zonder verwijzing van de huisarts. De sportfysiotherapeut kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

Behandeling

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden zoals programma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur kunnen ook deel van de behandeling uitmaken. De sportfysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Hij of zij overlegt desnoods met uw trainer over een aangepast trainingsschema. U merkt dat u een stuk makkelijker praat met een specialist die u als sporter benadert.

WebDesign & Fotografie: Educo MultiMedia