Podologie

Podologie

Heeft u pijn aan uw voeten? Of vermoeide voeten? Last van uw rug of zere knieën? Deze klachten gaan meestal niet vanzelf over. Trek op tijd aan de bel bij de geregistreerd Podoloog.

De meest voorkomende klachten die we in onze praktijk zien en waar Podologie bij kan helpen zijn: voorvoetklachten, hielklachten, zenuwklachten, teenafwijkingen, voetdeformaties, houdingsklachten (knieën, heup, rug, nek), voetklachten en groeipijn bij kinderen.


Ook bij systeemziekten, zoals reuma of diabetes, die vaak gepaard gaan met (ernstige) voetklachten, kan een geregistreerd Podoloog voor aangename voorzieningen zorgen.

Veel mensen hebben voet- en houdingsklachten zonder te weten wat ze daaraan kunnen doen. De Podoloog is een voetspecialist die in veel gevallen uitkomst kan bieden en die ook speciale kennis heeft van de kindervoet in de groei. De behandeling van een geregistreerde Podoloog bestaat uit een voet- en houdingsonderzoek en een deskundig advies. Als het nodig is kan de Podoloog een individuele voorziening in de schoen of aan de voet aanbrengen. Deze behandeling heft de klachten op, of voorkomt ergere klachten.


Klachten

De meest voorkomende klachten die we in onze praktijk zien en waar Podologie bij kan helpen zijn: 

  • Voorvoetklachten
  • Hielklachten/hielspoor/fasciitis plantaris
  • Achillespeesontsteking/Achillodyne
  • Groeipijn bij kinderen (klachten onder de hak)
  • Houdingsklachten

Verwijzing

Wanneer u bij ons in de praktijk komt (via directe toegankelijkheid of via een verwijzing van de huisarts of specialist) wordt geïnventariseerd wat uw klacht is en door welke factoren dezewordt veroorzaakt. Dit noemen we de anamnese. Tijdens de anamnese stellen we een behandelplan op om u zo snel mogelijk klachtenvrij te krijgen.

Behandeling

Wij onderzoeken of de klachten verband houden met de stand van de voeten. Een digitale voetscan laat van elke voet zien hoe de voetdrukbelasting is en welk voettype u heeft. Teven bekijken we indien nodig met behulp van een video-analyse uw looppatroon. Het is raadzaam uw (sport-)schoenen met evt. oude zooltjes mee te nemen tijdens het consult. Het slijtagepatroon geeft ons belangrijke informatie die bijdragen aan de juiste diagnose. Wij geven u graag advies bij het maken van de juiste zool- en evt. schoenkeuze.

Ons advies is sterk afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek. U kunt hierbij denken aan; een andere schoenkeus, spierversterkende oefeningen, rekoefeningen of fysiotherapeutische behandeling. In veel gevallen kan een individueel op maat gemaakt zooltje uitkomst bieden.

WebDesign & Fotografie: Educo MultiMedia