Manueeltherapie

Manueeltherapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren.

Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

De manueel therapeut kent een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast, om de gewrichten beter te laten functioneren en de houding en bewegingen te verbeteren.

Klachten

De meest voorkomende klachten die we in onze praktijk zien en waar manueeltherapie bij kan helpen zijn:

  • Spit
  • Hernia
  • Nekhernia
  • (lage) Rugpijn

Verwijzing

Wanneer u bij ons in de praktijk komt (via directe toegankelijkheid of via een verwijzing van de huisarts of specialist) wordt geïnventariseerd wat uw klacht is en door welke factoren deze wordt veroorzaakt. Dit noemen we de anamnese. Tijdens de anamnese stellen we een behandelplan op om u zo snel mogelijk klachtenvrij te krijgen.

Behandeling

Als manueeltherapeut passen we manuele handtechnieken toe om gewrichten en wervels in de juiste stand te krijgen. Hiermee lossen we blokkades op die vaak de oorzaak van bewegingsimmobiliteit zijn, waardoor uw herstel flink kan worden bespoedigd. Ook bij Manueeltherapie zijn oefeningen zeer belangrijk om het behandelproces te versnellen. Hiermee zijn we uw coach op afstand.

WebDesign & Fotografie: Educo MultiMedia