Fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Dat wil zeggen functiestoornissen aan de spieren, pezen, banden en gewrichten. De fysiotherapeut is dus bewegingsdeskundige, die bekijkt op welke punten de vrije beweging belemmerd wordt.

De fysiotherapeut stabiliseert, vermindert of herstelt de functiestoornis of de gevolgen daarvan door het toepassen van oefentherapie, massage, advisering en/of begeleiding.

Hiermee probeert hij de functie van het houdings- en bewegingsapparaat zodanig te verbeteren zodat de normale houding en beweging weer mogelijk is of leert u hoe u zo goed mogelijk met de resterende beperkingen om kunt gaan.

Klachten

De meest voorkomende klachten die we in onze praktijk zien en waar fysiotherapie bij kan helpen zijn:

  • Te gespannen spieren
  • Peesontstekingen
  • Bandpijn
  • Artrose
  • Gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen en hart

Verwijzing

Wanneer u bij ons in de praktijk komt (via directe toegankelijkheid of via een verwijzing van de huisarts of specialist) wordt geïnventariseerd wat uw klacht is en door welke factoren dezewordt veroorzaakt. Dit noemen we de anamnese. Tijdens de anamnese stellen we een behandelplan op om u zo snel mogelijk klachtenvrij te krijgen.

Behandeling

Als fysiotherapeut doen we uiteraard ons uiterste best om u zo goed mogelijk van uw klachten af te helpen via een effectieve behandeling, maar we zien u natuurlijk maar kort per week. Een belangrijk deel van de fysiotherapie behandeling bent u dus zelf. Door u oefeningen mee te geven die bijdragen aan het behandelproces, zijn we uw coach op afstand. Dit versnelt het behandelproces in belangrijke mate en maakt daarom een essentieel onderdeel van de fysiotherapie behandeling uit.

WebDesign & Fotografie: Educo MultiMedia